AmoRom Grup

Istoric

AmoRom Grup (fondat in anul 2000) are ca obiect de activitate principal producția de piese pentru autovehicule - in principal autocamioane.

Începând cu producerea pieselor de schimb pentru autocamioane autohtone, firma a ocupat un segment de piață răspândit in Ardeal, reprezentat de magazine specializate in comerțul cu piese de schimb și de transportatori locali.

În anul 2001, ca urmare a adaptării la schimbările ce au inceput să survină in transportul auto, Amorom Grup a inceput să asimileze in fabricație și piese de schimb pentru autocamioane de import, fapt care a permis atragerea in rândurile clienților ei a unor transportatori internationali de marcă (ex: H. Essers, Dunca Expeditii, Moișan Trans și alții). A fost cumpărat sediul actual al societății și a inceput modernizarea acestuia.

Anul 2002 a adus, pe lângă creșterea numărului personalului și o dezvoltare a segmentului de piață acoperit (număr repere, număr clienți, acoperire geografică..) și mutarea in noul sediu. Cifra de afaceri se dublează și se obține locul 15 pe țară la domeniul respectiv de activitate.

2003 este anul in care are loc, pe lângă achiziționarea din import a unor utilaje performante, extinderea ariei de răspândire a clienților și in Moldova. Omologarea producției de către RAR este finalizată. S-a ajuns la un personal format din 20 de specialiști in domeniile lor de activitate, o cifră de afaceri din nou dublată față de anul anterior, și o clientelă stabilă (atât din rândurile transportatorilor cât și din comercianți de specialitate). Amorom Grup are asimilate in fabricație peste 150 de produse.